Webinar za učenike i njihove nastavnike na temu produkcije video sadržaja i animacije

U srijedu 15. rujna 2021. godine u 13 sati održat će se webinar namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola na temu predprodukcije, produkcije i postprodukcije video sadržaja i animacije. Prijava nije potrebna.

Webinaru možete pristupiti ovdje.

Tijekom webinara učenici i nastavnici će se upoznati sa svim fazama predprodukcije, produkcije i postprodukcije video sadržaja i animacije. Saznat će što je storyboard, a što knjiga snimanja i na koje se sve načine može olakšati pothvat izrade videonajave. Sudionici webinara će također naučiti i kako prepoznati dobar kadar, zašto fraza balans bijele boje nije nimalo čudna te brojne druge zanimljivosti iz područja snimanja i produkcije. Uz sve to bit će i puno informacija o alatima pomoću kojih montaža teče glatko te resursima fotografija i glazbe koje se može koristiti besplatno i, još bitnije, bez kršenja autorskih prava.

Trajanje webinara je 40 minuta, a poveznicu za pristup pronaći ćete u Edukativnom kutku natjecanja.

Podsjećamo, ovaj je webinar organiziran u sklopu CARNET-ovog natjecanja u izradi lektirnih videonajava, koje se održava u okviru CARNET-ove konferencije za korisnike – CUC2021: Nove prilike.

Snimka webinara bit će objavljena na mrežnim stranicama natjecanja.