Pravila natjecanja

U prvom će krugu organizacijski odbor natjecanja diskvalificirati videonajave  koje nisu u skladu s pravilima natjecanja i ne zadovoljavaju osnovne kriterije. Videonajave koje zadovolje prvi krug konkurirat će za nagradu publike i pohvalu za digitalnu kreativnost CARNET-ovog Odjela za podršku obrazovanju u svojoj kategoriji. Publika će za videonajave glasati lajkanjem na CARNET-ovom YouTube kanalu od 18. do 26. listopada 2021. godine, a pohvale za digitalnu kreativnost dodijelit će CARNET-ov Odjel za podršku obrazovanju.

Pravila natjecanja

 • Prijavitelj mora biti osnovna ili srednja škola s područja Republike Hrvatske
 • Školu na natjecanje može prijaviti isključivo zaposlenik škole, koji svoj status dokazuje navođenjem službene e-adrese škole. Nakon prijave putem online obrasca na navedenu službenu e-adresu škole stići će potvrda prijave na natjecanje. Škola ima pravo otkazati prijavu u slučaju da je prijavu napravila osoba koja nije zaposlenik škole. Ne priznaju se prijave na natjecanje od osoba koje navode samo svoje osobne e-adrese.
 • Osobni podaci prijavljenih neće biti javno objavljeni i koristit će se isključivo za potrebe organizacije natjecanja.
 • Prijava koja nema ispunjena sva polja i u kojoj nije navedena poveznica na videonajavu se smatra nepotpunom i ne prihvaća se
 • Pojedina škola na natjecanje može prijaviti najviše tri (3) videonajave. Za svaku videonajavu potrebno je ispuniti zasebnu prijavu.
 • Lektirni naslov za koji se radi videonajava mora biti dostupan na portalu e-lektire, a u videonajavi mora biti jasno navedeno o kojem se autoru i o kojem se djelu radi
 • Sadržaj videonajave mora biti autorski rad koji prethodno nije javno objavljen niti prijavljen na druga natjecanja
 • Ukoliko se u videonajavi pojavljuju djeca ili maloljetnici, prijavitelj mora priložiti pisane suglasnosti roditelja (predložak za suglasnost roditelja)

 

Prijavljene videonajave ne smiju sadržavati:

 • sadržaj koji eksplicitno promovira komercijalne proizvode i usluge
 • tekstove, slike ili druge medije diskriminativnog ili uvredljivog sadržaja na rasnoj, religijskoj, nacionalnoj, spolnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi
 • tekstove, slike ili druge medije neprikladnog jezika i sadržaja
 • ne smije promovirati niti prikazivati nasilje

Ako prijavljene videonajave ne ispunjavaju zadana pravila, organizator zadržava pravo izuzeti ih iz daljnjeg natjecanja bez posebnog obrazloženja. Organizator će nastojati riješiti sve problematične situacije u skladu s ciljevima organizacije natjecanja.

Napomena: CARNET nije odgovoran za sadržaj dostavljenih videonajava kao niti za naknadne promjene, preinake, modifikacije ili brisanje videonajava. Nadalje, CARNET nije odgovoran za prijavljene videonajave za koje prijavitelj ne posjeduje autorsko pravo, kao niti za video sadržaje za koje prijavitelji nemaju regulirana autorska prava.

Prijavom na natjecanje prijavitelj je suglasan s objavom videonajava pod Creative Commons autorskopravnom licencom CC BY – NC – ND – Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada (eng. AttributionNonCommercial-NoDerivs) na CARNET-ovim mrežnim stranicama, mrežnim stranicama CARNET-ove korisničke konferencije CUC, CARNET-ovom YouTube kanalu, CARNET-ovim profilima na društvenim mrežama i portalu e-lektire.

Prijavom na natjecanje prijavitelj ujedno CARNET-u daje dozvolu za korištenje videonajava u promotivne, obrazovne i druge svrhe.

Nagrade i pohvale ne mogu biti dodijeljene videonajavama koje su izradili članovi Organizacijskog i Programskog odbora CUC-a 2021. , zaposlenici i suradnici Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNET, zaposlenici na rukovodećim pozicijama ili osobe koje su suvlasnici kompanija koje sponzoriraju CUC 2021. , članovi uže obitelji bilo koje od prethodno navedenih grupa.

Dvije su kategorije natjecanja: kategorija osnovna škola i kategorija srednja škola.

Da bi se natjecanje održalo i dodijelile se nagrade i pohvale nužno je da se barem u jednoj kategoriji prijavi najmanje 10 videonajava koje zadovoljavaju osnovne kriterije i pravila natjecanja. Tako će pojedina kategorija biti važeća ako se za nju prijavi najmanje 10  videonajava koje zadovoljavaju osnovne kriterije i pravila natjecanja.

Ako se ni u jednoj kategoriji ne prijavi 10 videonajava koje zadovoljavaju osnovne kriterije i pravila natjecanje se neće održati.

Ista videonajava može osvojiti i nagradu publike i pohvalu za digitalnu kreativnost u svojoj kategoriji.