Započele prijave za Noć knjige 2022.

Jedanaesta Noć knjige, koja se organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja), ove će se godine održati od 22. do 25. travnja.

Noć knjige 2022. temom propituje slobodu te knjigu kao prostor slobode, a sudionici su pozvani istražiti pojam slobode u čitavoj lepezi njegovih značenja te otkriti kako nam knjige u tome pomažu.

U 2022. godini spominjemo se i dviju značajnih obljetnica: 400. obljetnice rođenja velikog francuskog književnika Molièrea, koji je prostor slobode pronašao u farsi i komediji, koristeći ih za kritiku društva svojeg vremena – zbog čega je često bio izložen pritiscima i cenzuri te 100. obljetnicu rođenja jedne od najvećih hrvatskih književnica Vesne Parun.

Program ovogodišnje Noći knjige obilovat će besplatnim događanjima za sve uzraste diljem Hrvatske, a organizatori ponovno očekuju više od 1000 programa knjižnica, knjižara, antikvarijata, nakladnika, obrazovnih ustanova, instituta, turističkih vodiča, gradova i općina, bolnica, muzeja te drugih ustanova i organizacija „prijatelja knjige“. Na Noć knjige i ove se godine nastavlja prodajna akcija Knjiga svima i svuda Zajednice nakladnika i knjižara s prigodnim akcijskim popustima u trajanju od 23. do 30. travnja 2022.

Prijave za sudjelovanjem u Noći knjige otvorene su do 28. ožujka, a informacije o sudjelovanju i prijavama dostupne su na stranici manifestacije.