Uživajte u prikazu lektira i lajkanjem odaberite najbolju videonajavu

CARNET-ovo natjecanje za izbor najbolje lektirne videonajave „Kamera, ton, e-lektira!“ ulazi u posljednju fazu tijekom koje biramo one najbolje.

Da učenici i dalje vole čitati lektirna djela dokazao je i veliki broj pristiglih prijava na natjecanje, ukupno njih 178. Osnovne kriterije i pravila natjecanja zadovoljilo je pak 77 videonajava, a upravo za njih ćete moći glasati na CARNET-ovom Youtube kanalu od danas, 18. listopada od 16 sati do utorka, 26. listopada 2021. godine do ponoći.

Pozivamo sve učenike osnovnih i srednjih škola, njihove nastavnike te sve ljubitelje lektire i dobrog štiva da posjete CARNET-ov You Tube kanal te lajkom glasaju za videonajavu koja po njima zaslužuje pobjedu. Nagradu publike osvojit će videonajava s najviše vaših lajkova, jedna u kategoriji osnovnih i jedna u kategoriji srednjih škola.

Podsjećamo da je cilj ovog natjecanja motivirati učenike na čitanje pa prilikom pregleda videonajava pokušajte otkriti kome je to uspjelo najviše.

Pohvale za digitalnu kreativnost, također u dvije prethodno navedene kategorije, dodijelit će CARNET-ov Odjel za podršku obrazovanju.

Pobjednici natjecanja bit će proglašeni na 23. CARNET-ovoj konferenciji za korisnike CUC 2021 koja će se pod nazivom “Nove prilike!” održati od 27. do 29. listopada 2021. godine u Šibeniku.