Noć knjige 2017. - "Knjige za slušanje" - eLektire u "Greti"!

Noć knjige

 

U popularnoj zagrebačkoj galeriji "Greta" (Ilica 92), u Noći knjige 21. travnja 2017., predstavit ćemo "zvučni" dio našeg projekta - audio knjige.

Sudjelovat će: Zvonimir Bulaja, urednik projekta eLektire (voditelj događanja), Valent Samardžija (ton-majstor i montažer zvuka), Ema Tarabochia (urednica zvučnih knjiga), Paula Tolj (buduća urednica zvučnih knjiga), kao i glumci s kojima smo surađivali na ovom napornom ali lijepom poslu: Dora Lipovčan, Nina Violić, Frano Mašković, Nikša Marinović, Zrinka Kušević, i drugi.

 

Na portalu eLektire trenutno je dostupno oko 130 zvučnih zapisa, ponajviše poezije, ali i opsežnijih djela kao što su "Smrt Smail-age Čengića", Šenoine "Povjestice", ulomci iz "Ilijade", Gundulićev "Osman", "Priče iz davnine", Matoševe, Kamovljeve, Šimunovićeve, Kolarove novele, izbor iz Andersenovih, Grimmovih, Perraultovih, Čapekovih bajki...

 

Zajedno s eLektirama predstavljamo i novo tiskano izdanje Bulaja naklade, zbirku pjesama "Nabildane oči" Marija Kranjeca. Pjesme iz zbirke čitat će Zrinka Kušević, a poseban je gost zagrebački kantautor Ognjen Bašić - "Čudnoređe", koji će uživo izvesti nekoliko Mariovih pjesama koje je uglazbio.

 

Događaj traje kontinuirano od 20-23 sata, a program će se ponavljati.

 

Više informacija:

Facebook stranica događaja

Na stranicama Noći knjige

 

Veselimo se vašem dolasku!