Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti

Uvjeti korištenja

Svi tekstovi, fotografije i drugi sadržaji na stranicama eLektire vlasništvo su odgovarajućih nositelja autorskih prava, osim ako je izričito naznačeno da je određeni sadržaj u javnoj domeni. Bilo kakvo reproduciranje ili distribucija tekstova, slika i drugih materijala sadržanih na ovim stranicama u komercijalne ili nekomercijalne svrhe dozvoljeno je samo uz prethodno pismeno odobrenje vlasnika autorskih prava.

CARNET i Bulaja naklada nastoje informacije na ovim stranicama održavati točnima i potpunima, ali ne preuzimaju odgovornost za istinitost i potpunost istih kao niti za sadržaj stranica vanjskih poveznica.

CARNET i Bulaja naklada ne snose odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s ovog Weba ili s internetskih stranica do kojih čitatelji dođu putem poveznice s ovog Weba.

CARNET i Bulaja naklada zadržavaju pravo izmjene sadržaja ove Web stranice te uvjeta korištenja bez prethodne najave u bilo kojem trenutku.

  

Zaštita privatnosti

CARNET i Bulaja naklada poštuju privatnost posjetitelja ovog Weba, te će sve podatke prikupljene prilikom ispunjavanja obrazaca koristiti isključivo u svrhe autentifikacije korisnika, analize i statistike. CARNET i Bulaja naklada ni u kojem trenutku neće podatke o korisnicima i posjetiteljima ovog Weba ponuditi trećim stranama - prikupljene podatke ni pod kojim uvjetima ne prodajemo, ne iznajmljujemo i ne posuđujemo.

Putem web-stranica eLektire moguće je prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: ime i prezime, e-mail adresa, kućna ili poslovna adresa. Ne prikupljamo osobne podatke poput: rase, nacionalnosti, religije ili političkih uvjerenja.

CARNET i Bulaja naklada štite vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Za svrhu prikupljanja podataka u vezi sa statistikom posjećenosti web-stranica automatski se prikupljaju informacije povezane s njima koje mogu sadržavati IP adresu, vrstu Web preglednika, nazive domena, vrijeme pristupa, Web stranice s kojih je pristupano, i slične podatke koji se uobičajeno prikupljaju u svrhu statistike Web stranica.

Sve promjene politike privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.

Upotrebom ovih Web stranica suglasni ste s gore opisanim načinom prikupljanja i upotrebe podataka te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

Pozivamo vas da se pri korištenju ovog i drugih Webova pridržavate Internet bontona (Netiquette).

 

Primjena kolačića

Na Web stranicama eLektire koriste se tzv. kolačići (cookies) - tekstualne datoteke koje na računalo korisnika/posjetitelja smješta Web poslužitelj kojim se posjetitelj koristi. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita Web odredište koje je posjetio, koje potom šalje podatke pregledniku koji zatim izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj Web odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega te se tako korisnicima pruža više online mogućnosti i bolji korisnički doživljaj.

Kolačići koji se pohranjuju mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta Web stranicama), odnosno trajni kolačići koji na računalu posjetitelja ostaju pohranjeni i nakon posjeta. Kolačići se koriste za funkcioniranje svih značajki Web mjesta i boljega korisničkog iskustva.

Kolačićima trećih strana koristimo se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših Web stranica. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Stranice eLektire služe se Google Analytics statistikom. Pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics.

eLektire ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.

 

Sprječavanje kolačića

Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati ili spriječiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite, ili na www.allaboutcookies.org.

Kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe našeg Web mjesta i njegovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki ovih stranica ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.